Tävlingar & resultat

Jag har sedan jag var 6 år gammal fascinerats av olika styrke- och kraftsporter. Jag föddes i Vasa, Finland där strongman länge har varit en uppskattad och symbolisk sport. Mästerskapen för Finlands starkaste man har till exempel sänts på TV i över 30 år.

Min största inspirationskälla som gett mig motivation till min styrkeresa är min pappa, Rune Ståhlberg. Han är helt klart en av Finlands starkaste män genom tiderna och han var bland annat först i landet med att bänka 300 kg RAW. Pappa vann även tungvikten på finska mästerskapen i bodybuilding. Under årens gång när jag har utforskat olika kraftsporter har han alltid funnits vid min sida och fungerat som min coach. Jag flyttade till Sverige som 11-åring och började snart prova på olika sporter, bland annat kulstötning. Jag vann kommunmästerskapen när jag tävlade för skolan och gillade dessutom att följa med till gymmet och styrketräna med pappa.

2012

När jag var 17 år hittade jag sedan något som jag kom att brinna för många år; armbrytning! Jag utvecklades snabbt i denna sport, både i Sverige och internationellt, så pass att jag vann Svenska tungviktsmästerskapen 2012, i vänsterarm.

- Svensk tungviktsmästare i armbrytning 2012

2014

Med efter en tid så började jag nöja mig med armbrytningen då ja upptäckte att jag inte kunde försörja mig på endast den sporten. Jag ville ju satsa till 100%! Det blev att jag sadlade om till styrkelyft, med eftersom jag var ny och ganska orutinerad så valde jag att börja tävla för WABDL (World Association of Benchers and Deadlifters). Grenarna marklyft och bänkpress var alltså det som gällde hädanefter. Efter att ha vunnit VM-guld i juniorklassen och EM-guld i seniorklassen i mästerskapen för WABDL år 2014, så sadlade jag till slut om för sista gången; Strongman!

- EM-Guld i marklyft & bänkpress (WABDL) 2014
- VM-Guld i marklyft & bänkpress (WABDL) 2014

2015

Det tog mig många år att hitta rätt sport, både utifrån vad jag verkligen var bra på och dessutom hade rätt potential för. Eftersom jag har dubbelt medborgarskap så inledde jag att tävla i Finlands Starkaste Man 2015 som blev startskottet på min strongmankarriär. Utan att egentligen ha grentränat någonting för tävlingen så slutade jag på en 2a plats, dock med samma poäng som vinnaren, men med en grenseger mindre. Det var då jag fick beviset att min jakt efter vad jag verkligen var menad för var fullbordad!

- 2a plats i Finlands Starkaste Man 2015

2016

Sedan några år tillbaka satsar jag nu helhjärtat på mina drömmars sport och det är bara att spänna fast sig och gasa för fullt!

- 2a plats i Finlands Starkaste Man 2016
- 6e plats i Sveriges Starkaste Man 2016

2017

- 4e plats i Sveriges Starkaste Man 2017
- 5e plats i Giants Live, Norrköping 2017

2019

- Vinnare av Sveriges Råaste 2019
- 4e plats i gruppen, 12e plats poängmässigt i Världens Starkaste Man 2019
- 2a plats i Sveriges Starkaste Man 2019